• Tesisimizde üretimin her aşamasında hijyen ve sanitasyon koşullarına titizlikle uyulmaktadır. HACCP sistemi başarılı bir şekilde yürütülmekte olup gerekli doğrulama analizleri düzenli olarak yapılmaktadır. Ürünlerimizde düzenli olarak histamin, mikroorganizma ve patojen aranması analizleri yetkili kamu kuruluşları laboratuarlarında yapılmaktadır.
  • Dondurulmuş Balık

    Avlanan balıkların tazeliğinin çok uzun süre bozulmadan korunabilmesi sadece dondurarak muhafaza teknolojisi ile mümkündür. Fiziksel saklama yöntemleri arasında yer alan ve kalitenin en iyi korunduğu yöntem olan dondurma teknolojisinde; ürünün yapısında bulunan serbest su, buz kristallerine dönüştürülerek bozulmaya neden olan kimyasal, biyokimyasal ve mikrobiyolojik aktiviteler yavaşlatılmaktadır.

    "Dondurma işleminde dondurulacak hammadde ne kadar taze olursa son üründe o kadar kaliteli olmaktadır" bilinci ile yola çıkmış olan şirketimizde ortaklarımız tarafından avlanan kaliteli balıklar avlanma işlemi sonrası hemen buzlanarak soğuk zincir koşullarında 2–3 saat gibi kısa bir süre zarfında +4°C'de tesisimize ulaşmaktadır. Tesisimize gelen balıklar, gerekli kalite kontrolleri yapıldıktan sonra soğuk zincir bozulmadan kalibre işlemine tabi tutulurlar. Kalibre edilerek seçilmiş balıklar şoklama ünitelerinde şoklanır ve ambalajlama işlemi yapılıp muhafaza odalarında sevk edileceği tarihe kadar depolanır. Tesisimizde yapılan tüm işlemler tesisimizin sahip olduğu ISO 22000 ve HACCP sistemi doğrultusunda hijyen ve sanitasyon kurallarını uygun olarak yürütülmektedir.
  • Omegaburger® (Hamsikuşu)

    Hamsikuşu ürünümüz OMEGABURGER® markası adında tüketiciye ulaşıyor. Hamsi un, tuz, su ve çeşitli yeşilliklerle el değmeden harmanlanarak hamur haline getirilen karışım, yine el değmeden şekillendirilerek kızartma işlemine tabii tutulur. Soğutulduktan sonra şoklanan ürün, paketlenerek satışa hazır bir şekilde muhafaza odalarında satış zamanına kadar bekletilir.

    Yapılışı zor, tadı enfestir. Karadeniz mutfağının en güzel ve değişik tatlarından biridir. Amacımız hamsikuşunu tüm dünyaya tattırmaktır.
  • Hamsi Marinat

    Marinat, balıkların sirke ve tuz çözeltisinde ısıl işlem uygulanmaksızın olgunlaştırılması ve değişik tatlar kazandırmak amacıyla baharat, sos ve sebzelerin ilave edilmesi ile elde edilen bir üründür. Marinatın olgunlaştırılması karışık fiziksel ve kimyasal bir işlem olmakla beraber, ne yalnız sirke ne de yalnız tuzun etkisi ile olmaktadır. Sirke ve tuzun birlikte etkisi ile olgunlaştırma gerçekleşir.
    Marinatlarda tipik koku ve et yapısı karakteristiktir ve bu işlem aynı zamanda çiğ ürünün yenilebilir bir şekle dönüşmesine neden olarak bir konservasyon sağlar. Marinatların raf ömrü üretim ve muhafaza şartlarına bağlı olarak birkaç haftadan bir yıla kadar değişebilmektedir.

    Gıdaların işleme ve tüketime hazır hale getirilmesi aşamalarında başta mikroorganizmalar olmak üzere istenmeyen fiziksel ve kimyasal maddelerle bulaşabilir. Gerekli önlemler alınmazsa bu bulaşma gıdanın sağlıksız hale gelmesine ve hızla bozulmasına neden olur. Dolayısıyla bu tür bulaşanların kontrol altına alınması amacıyla fabrikamızda marinat üretiminin her aşamasında hijyen ve sanitasyon koşulları titizlikle uygulanarak, deneyimli mühendislerimiz gözetiminde iyi üretim uygulamaları (GMP) ve Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP) sistemi başarılı bir şekilde yürütülerek müşteri beklenti ve ihtiyaçlarına uygun güvenli ürünler elde edilmektedir.
  • Tuzlu Hamsi

    İnsanoğlunun en eski muhafaza tekniklerinden biri olan tuzlama; sofra tuzunun balık dokusuna geçişine dayanan bir muhafaza yöntemidir. Tuzlamanın asıl amacı balık etinde bulunan suyun bir kısmının uzaklaştırılması ile koruyucu bir etki sağlamaktır.

    Soğuk zincir altında buzlanmış ve sıcaklıkları max +4°C'ye düşürülmüş balıklar HACCP sistemi ile işleyişini sürdüren işleme ve değerlendirme tesisimize ulaştığında kalite kontrol sorumlusu tarafından kontrolleri yapılarak tesisimize kabul edilir. Kalite kontrolden geçen balıklar kalibre edilerek boylarına ayrılır. Kalibre edilen balıklar gerekli işleme ve hijyen eğitimlerini almış deneyimli işçiler tarafından ayıklanarak kuru tuzlama yöntemine göre tuzlanır. Tuzlama işlemini müteakip tuzlanmış balıklar sıcaklık ve nem miktarı otomatik olarak kontrol edilen olgunlaştırma odalarında olgunlaştırılır. Olgunlaşan tuzlu balıklar tuzdan arındırılarak istenilen gramajlarda kaliteli zeytinyağı içersinde ambalajlanarak buzdolabı koşullarında sevkıyata hazır halde muhafaza edilir.
Türkçe - English
 İnternet hizmetleri Emre Yılmaz tarafından sağlanmaktadır. 2011-2014 © Copyright Akerko Su Ürünleri, tüm hakları saklıdır.  Kobyalar Group Üyesidir.